Завантаження ...

В Сумах поліція затримала шахрая, який одурював пенсіонерів

Зловмисника, який видурював у жителів Сумщини гроші, за схемою «ваш син в поліції», затримали працівники карного розшуку Сумського відділу поліції.



Зловмисника, який видурював у жителів Сумщини гроші, за схемою «ваш син в поліції», затримали працівники карного розшуку Сумського відділу поліції. Затриманий підозрюється у вчиненні кількох шахрайств.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на попередження шахрайств, працівники карного розшуку Сумського відділу поліції затримали 42-річного жителя обласного центру, що підозрюється у скоєнні ряду злочинів.

За два дні до цього шахрай зателефонував 86-річному жителю обласного центру, і назвавшись працівником поліції, заявив, що його син, нібито рухаючись на автомобілі по дорозі, збив жінку. Потерпіла, мовляв у тяжкому стані знаходиться в реанімаційному відділенні лікарні. Тепер для проведення вартісного лікування покаліченій людині потрібні чималі гроші. Зловмисник зумів переконати пенсіонера, і змусив його віддати йому гроші в сумі 73 000 гривень.

Наступне шахрайство зловмисникові довести до кінця не вдалося, через обставини, що не залежали від його волі. Шахрай, знову по телефону розповів байку про те, що син пенсіонерки нібито збив людину, і йому загрожує кримінальна відповідальність. І вже навіть змусив 81-річну жінку винести йому до воріт будинку 50 000 гривень, але раптом під’їхав син старенької сумчанки, тож зловмисникові довелося рятуватися втечею.

«Оперативники поліції швидко розшукали і затримали шахрая, бо потерпілі добре запам’ятали прикмети та риси його зовнішності, - коментує начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута. – Ним виявився сумчанин, який 13 разів був засуджений за крадіжки і злочини пов’язані з наркотиками. Зараз працюємо над встановленням спільників зловмисника».

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст.15 ч.2, ст. 190 ч. 2 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. За шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому кримінальне законодавство передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: