Завантаження ...

Поліція Сум розшукує псевдобанкіра, який видурив у довірливого пенсіонера майже п’ять тисяч гривень

Шахрай, назвавшись по телефону банківським працівником, хитрощами змусив літнього чоловіка перерахувати гроші через банківський термінал



Шахрай, назвавшись по телефону банківським працівником, хитрощами змусив літнього чоловіка перерахувати гроші через банківський термінал на вказаний ним рахунок, заволодівши таким чином грошима в сумі 4900 гривень у занадто довірливого пенсіонера.

Два тижні тому 67-річний сумчанин розмістив на Інтернет сайті оголошення про продаж електронасоса. Незабаром знайшовся покупець, який зголосився купити товар, та попросив реквізити банківської картки, на яку він хотів би переслати гроші за насос. Увечері того ж дня на мобільний телефон продавця зателефонував невідомий, який представився працівником банку та заявив, що нібито виникли проблеми з перерахунком грошей від покупця, і попросив пенсіонера, взяти банківську картку та прийти з нею до найближчого банку. Незважаючи на те що був уже вечір, і жоден банк не працював, чоловік все ж пішов до банківської установи. Потім, стоячи біля закритих дверей, знову зв’язався по телефону з «банкіром». Псевдобанкір заспокоїв пенсіонера та повідомив, що «поправити» проблему, яка виникла, можна і через банкомат. Умовив чоловіка вставити картку в картковий приймач терміналу, та врешті, хитромудрими інструкціями і вказівками по телефону змусив пенсіонера перерахувати гроші в сумі 4900 гривень на невідомий рахунок.

Лиш діставшись додому продавець насосу, який власне сам повинен був отримати гроші за товар, зрозумів, що став жертвою шахрая та звернувся за допомогою до поліції.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинця.

Правоохоронці знову застерігають людей похилого віку від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, якщо ваші співрозмовники у спілкуванні з вами зачіпають теми грошей, які вам необхідно комусь перерахувати чи передати, знайте, вас хочуть одурити. Тож необхідно опанувати себе, відразу ж покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або ж сказати чітке «ні», якщо йде спілкування «в живу», та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: