Завантаження ...

На Сумщині 15 листопада вогнеборці ліквідували пожежу в житловому будинку

15 листопада о 03:07 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про згоряння в житловому будинку по вул. Миру в м. Ромни.



15 листопада о 03:07 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про згоряння в житловому будинку по вул. Миру в м. Ромни. Про пожежу повідомив власник, який прокинувся відчувши різкий запах диму в помешканні. На місце події було направлено черговий караул 14 – ї Державної пожежно – рятувальної частини.

Прибувши на місце рятувальники встановили, що горить перекриття між житловою частиною та горищем, утворилось сильне задимлення та виникла загроза подальшого поширення вогню на решту споруди. Для безперебійної роботи вогнеборців пожежні автомобілі довелось до заправляти від пожежного гідранта, який знаходився на відстані 300 метрів від осередку займання.

О 03:18 пожежу було локалізовано, а о 04:38 – витративши на гасіння 6 тон води, повністю ліквідовано.

За попередніми висновками фахівців причиною займання стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей та димарів.

Як свідчить статистика із настанням холодної пори року ця причина є переважаючою у більшості пожеж, тому фахівці Служби порятунку вкотре звертаються до громадян з проханням суворо дотримуватися правил встановлення та експлуатації пічного опалення та електричних опалювальних пристроїв.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: