Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу вогнеборці ліквідовували чотири пожежі в житлових будинках

13 листопада о 14:23 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку по вул. Холодна гора в с. Юнаківка Сумського району.



13 листопада о 14:23 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку по вул. Холодна гора в с. Юнаківка Сумського району. Про пожежу повідомив сусід, який побачив дим та полум’я з – під покрівлі будинку. На місце події було направлено відділення чергового караулу 27 – го Державного пожежно – рятувального посту та черговий караул 3 – ї Державної пожежно – рятувальної частини.

По прибуттю, проведеною розвідкою було встановлено, що вогнем охоплено покрівлю будинку по всій площі та стіни на площі до 20 кв. м. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати в апаратах для захисту органів дихання. Існувала загроза перекидання вогню на поруч розташований житловий будинок та господарчу споруду. Для безперебійної подачі води на гасіння автоцистерни довелось до заправляти від пожежного гідранта, який знаходився на відстані 500 м від осередку горіння.

О 16:15 пожежу було локалізовано, а о 18:50 – витративши на гасіння 23 тони води, повністю ліквідовано.

Всього до гасіння було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 7 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Аналогічні випадки загоряння житлових будинків громадян мали місце в Конотопському, Липоводолинському та Краснопільському районах.

З настанням осінньо – зимового періоду збільшилась кількість пожеж в житловому секторі, причинами яких, здебільшого, є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та перенавантаження електромереж опалювальними приладами. Через це рятувальники вкотре наголошують увагу на неухильному дотриманні правил безпеки, оскільки їх виконання сьогодні, збереже життя завтра!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: