Завантаження ...

У Сумах показували кіно для сліпих (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, у Сумському прес-клубі показали фільм з тифлокоментарем – для людей з вадами зору. Зараз у Сумах триває показ фільмів фестивалю документального кіно «Докудейс ЮА»



Як повідомив сайт UA:Суми, у Сумському прес-клубі показали фільм з тифлокоментарем – для людей з вадами зору. Зараз у Сумах триває показ фільмів фестивалю документального кіно «Докудейс ЮА», присвячений правам людини. Що таке тифлокоментар, розповідає координатор фестивалю документального кіно Ілля Фоменко:

«Там 2 файли у нас. Одночасно які ідуть, це сам фільм в живому вигляді як він є, і другий – це файл коментаря, актор, який начитує, що відбувається на екрані. Тобто: хлопчик узяв тарілку, бабуся пішла варити суп».

Картина данського документаліста Сімона Леренга Вільмонта «Віддалений гавкіт собак» про бойові дії на сході України очима дітей.

Про закордонну практику таких картин у звичайних кінотеатрах розповідає Дарія Сасса, координатор громадської організації «Ініціативи Слобожанщини»:

«Повинні ці фільми бути і в кінотеатрах, тобто, люди таким чином мають можливість соціалізуватись, подивитись його разом з іншими людьми. Перед кіносеансом роздаються безпровідні навушники, тобто, блютуз-навушники, і таким чином люди прослуховують цю додаткову аудиодоріжку і вона нікому не заважає».

Другий показ картини відбудеться 3 грудня, у приміщенні телеканалу ЮА: Суми, на третьому поверсі за адресою: вулиця Петропавлівська,125.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: