Завантаження ...

На Сумщині, завдяки своєчасному повідомленню, поліцейські на «гарячому» зловили крадія

Негайне реагування наряду поліції охорони на повідомлення про крадіжку вберегло господаря приватного будинку від значних матеріальних втрат.



Негайне реагування наряду поліції охорони на повідомлення про крадіжку вберегло господаря приватного будинку від значних матеріальних втрат.

Кілька чоловіків, проходячи по одній з вулиць міста Конотоп, помітили людський силует та спалахи ліхтарика в приватному будинку неподалік. Знаючи, що в будинку господар тимчасово не проживає, бо планує робити ремонт, чоловіки запідозрили, що в помешканні може знаходитись сторонній. Тим більше, що й одне з вікон у темний час осінньої пори було відкрите настіж. Небайдужі громадяни повідомили про свої підозри поліцію, а самі з чотирьох боків оточили будівлю, на випадок, якщо ймовірний злодій спробує втекти.

Наряд поліції охорони прибув на місце події за лічені хвилини, і затримав в будинку 31-річного жителя райцентру, який через вікно ще вдень заліз до чужого житла, плануючи його обікрасти. Зловмисник навіть встиг познімати зі стін чавунні радіатори опалення, познімав та приготував до виносу елементи пічного опалення, познаходив металевий посуд та матеріали приготовлені господарем для проведення ремонту. Встановлено, що чоловік і раніше займався подібним «промислом» та був судимий.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті за крадіжку, пов’язану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

«Можна тільки подякувати громадянам, які попередили злочин за небайдужість та громадянську позицію. Але тільки за щасливим збігом обставин господар не втратив власне майно, - коментує начальник Управління поліції охорони в Сумській області Олег Антонюк. - Тому хотілося б дати пораду не тільки власникам квартир, але й офісів, магазинів та інших підприємств. На сьогодні найнадійнішим способом уникнення крадіжки є обладнання приміщення засобами охоронної сигналізації, з виведенням її на пульт централізованого спостереження поліції охорони. У випадку її спрацювання на місце негайно прибуває озброєна група реагування поліції охорони».

Тож радимо громадянам дослухатися до нашої пропозиції, і в разі необхідності захистити оселю обладнавши її охоронною системою.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: