Завантаження ...

Зловмисника, який обкрадав оселі жителів Сумщини поліцейські затримали на Харківщині

Ним виявився раніше судимий 18-річний житель Велико- писарівшини, що на Сумщині. Юнак обкрадав своїх знайомих. За попередніми підрахунками вартість викрадених ним речей склала більше 10 тисяч гривень.



Ним виявився раніше судимий 18-річний житель Великописарівшини, що на Сумщині. Юнак обкрадав своїх знайомих. За попередніми підрахунками вартість викрадених ним речей склала більше 10 тисяч гривень. Аби уникнути викриття він втік до Харківської області. Та невдовзі був викритий працівниками поліції.

До Великописарівського відділення поліції звернувся 44-річний чоловік з повідомленням про те, що з його гаража зникли електроінструменти, загальна вартість яких майже три тисячі гривень. Під час бесіди з заявником, правоохоронці з’ясували, що напередодні він з товаришами розпивав спиртне у себе вдома та заснув. Вранці ж виявив, що болгарка, електрозварювальний апарат та шуруповерт наче випарувалися з гаража.

Протягом кількох наступних днів до відділення поліції звернулися ще четверо місцевих жителів з аналогічними заявами про крадіжки електролобзика, шліфувальної машинки, електрозварювального апарату, дрилю-шуруповерта, мопеда та алюмінієвих бідонів. Під час перевірки поліція встановила, що за «почерком», ці злочини - справа рук однієї людини.

«Відпрацьовуючи коло знайомих потерпілих, в поле нашої уваги потрапив один юнак. Він був знайомий з усіма нашими заявниками і за збігом обставин саме після його візитів до них у гості, через деякий час зникали речі з будинків та гаражів. Це викликало підозри. Перевіряючи версію про причетність даного молодика до скоєння злочинів ми встановили водія таксі, послугами якого неодноразово той користувався. Чоловік пояснив, що дійсно перевозив підозрюваного із сумками до Харківської області та назвав місця куди його відвозив, - коментує Сергій Несмашний, начальник Великописарівського відділення поліції - Маючи певну інформацію про можливі місця збуту викраденого та перебування самого зловмисника, за допомогою ми звернулись до Харківських колег. Спільними заходами останній був затриманий і доставлений до відділення поліції».

За попередніми підрахунками збитки завдані потерпілим склали понад десять тисяч гривень. Частину викраденого вже повернуто власникам.

За всіма фактами крадіжок в поліції відкрили кримінальні провадження за ч.3 ст.185 та ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: