Завантаження ...

На Сумщині попереджено контрабанду в Україну майже п’яти кілограмів кокаїну

За процесуального керівництва прокуратури Сумської області співробітниками Служби безпеки України попереджено контрабанду в нашу країну майже п’яти кілограмів кокаїну.



За процесуального керівництва прокуратури Сумської області співробітниками Служби безпеки України центрального апарату та Сумської області спільно з Цивільною гвардією Королівства Іспанії у взаємодії зі Службою зовнішньої розвідки України попереджено контрабанду в нашу країну майже п’яти кілограмів кокаїну.

Встановлено, що наркотики переправлялись міжнародними поштовими перевезеннями з однієї країни Центральної Америки транзитом через Іспанію. Щоб уникнути викриття, кокаїн наркоділки заховали в електроприладах. Однак правоохоронці Королівства Іспанії виявили та вчасно вилучили заборонену речовину. З метою викриття організатора наркобізнесу до України відправили вже муляж наркотиків.

Далі до справи долучились українські правоохоронці, які задокументували факт отримання посилки кур’єром та передачі кінцевому адресату. Ним виявився 38-річний житель м. Київ, який вже підозрюється в незаконному обігу наркотичних засобів і перебуває під заставою в 1 млн грн.

У рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 15/ч. 3 ст. 305 (закінчений замах на контрабанду наркотичних засобів у особливо великих розмірах) КК України вирішується питання щодо отримання доказів з іспанської сторони та призначення відповідних експертиз.

Досудове слідство триває.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: