Завантаження ...

Суми не отримають тролейбуси на гроші європейського банку цього року (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, цього року Суми не отримають тролейбуси за гроші Європейського інвестиційного банку, як це планувалося раніше. Мова йде 4 мільйони євро



Як повідомив сайт UA:Суми, цього року Суми не отримають тролейбуси за гроші Європейського інвестиційного банку, як це планувалося раніше. Мова йде 4 мільйони євро, які надає ЄІБ на закупівлю нових тролейбусів у рамках проекту «Міський громадський транспорт України». Попереднє повідомлення про наміри провести аукціон розмістили на сайті європейських публічних закупівель Тед – 28 липня цього року.

Умови закупівель по міжнародному тендеру – не оприлюднені. Вони будуть відомі після оголошення тендеру. Нагадаю, участь у проекті беруть 10 міст України – Львів та Харків вже оголосили тендер на закупівлю, Одеса – їх вже отримала. Керівник громадської організації «Всеукраїнського товариства сприяння розвитку пасажирського транспорту» Андрій Заславський, прокоментував ситуацію, що склалася.

«Отримання кредиту іноді відбувається швидше, іноді довше. Напевно не можу сказати від чого це залежить, я знаю, що отримали кредит досить швидко. Моє рідне місто Кривий Ріг також стоїть на стадії розгляду вже півтора року». Проте, Кривий Ріг зміг отримати 8 нових тролейбусівза власний кошт, тобто не залежно від процедури отримання кредиту від європейського банку».

У нашому ж місті «Електроавтотранс» у цьому році придбав чотири тролейбуси, вартістю 20 млн 400 тисяч гривень. У березні ж цього року, у відповідь на ектронну петицію щодо покращення громадських перевезень за підписом першого заступника міського голови Сум Володимира Войтенка йшлося, про те, що за кредитні кошти у 2018 році заплановано придбання 11 тролейбусів. Окрім цього, програмою розвитку міського пасажирського транспорту міста Суми у 2018 році передбачено придбання 34 тролейбусв за кошти місцевого бюджету. За словами ж профільного заступника Сумського міського голови Олександра Журби, 12, 5 мільйонів гривень, які цьогоріч планували на відшкодування ПДВ по умовам кредиту з європейським банком перейдуть на наступний рік.

У серпні цього року, коли ми розповідали про опубліковане оголошення про наміри оголосити тендер, аби побачити – який саме проект надсилала Сумська міська рада до Кабміну з метою отримати нові тролейбуси, ми надіслали запит до Сумської міської ради. Відповідь прийшла від комунального підприємства «Електроавтотранс» підписана директором підприємства Віталієм Однорогом: «Основним розробником даного проекту є представник Європейського інвестиційного банку. Тобто КП «Електроавтотранс» не є розробником проекту «»Міський громадський транспорт України». З метою захисту авторських прав підприємство не має можливості надати необхідної для Вас інформації».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: