Завантаження ...

СумДУ отримав вільний доступ до міжнародних наукових баз даних

У 2018 році Міністерство освіти і науки України надало доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету вдвічі більшій кількості ЗВО та наукових установ, ніж 2017-го.



У 2018 році Міністерство освіти і науки України надало доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету вдвічі більшій кількості ЗВО та наукових установ, ніж 2017-го. Вільно користуватися цими ресурсами зможе й Сумський державний університет.

«Таким чином для науковців університету відкривається широкий спектр можливостей. По-перше, із доступом до цих баз ми можемо шукати наукові журнали для подальших публікацій. По-друге, можна вільно відслідковувати цитування власних статей: хто і як їх цитує. По-третє, бази Scopus та Web of Science дозволяють знаходити партнерів у своїй галузі. Я хотів би закликати всіх наших науковців використовувати нові можливості. Тим паче, що нині доступ до них відкритий на кожному комп’ютері в мережі СумДУ», – зазначив начальник Центру науково-технічної і економічної інформації СумДУ Сергій Гудков.

Разом із СумДУ доступ до міжнародних наукових баз отримали ще три заклади вищої освіти Сумщини: Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка, Сумський педагогічний університет імені А.С. Макаренка та Сумський національний аграрний університет.

Торік підключення до Scopus отримали 67 закладів, а зараз – 135. До Web of Science минулого року доступ надали 64 закладам, цього ж – 105.

Загалом надійшло 148 заявок. Із 135 заявок від закладів МОН понад 100 отримали високі бали й матимуть підключення одразу до обох баз.

Відповідний наказ із повним переліком ЗВО та наукових установ опублікували 8 листопада на сайті Міністерства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: