Завантаження ...

На Сумщині взято під варту двох телефонних аферистів

Сумською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 26-річного чоловіка та 25 річну жінку, які за всім відомою схемою виманювали в довірливих осіб гроші.



Сумською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 26-річного чоловіка та 25 річну жінку, які за всім відомою схемою виманювали в довірливих осіб гроші. За клопотанням прокуратури підозрюваним сьогодні, 7 листопада 2018 року, рішенням суду обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу в 142 тис грн.

У ході слідства встановлено, що молоді люди, використовуючи шахрайську схему нібито порятунку родича від кримінальної відповідальності, ошукали декілька осіб. Зокрема, жінка у вересні поточного року зателефонувала до незнайомого чоловіка, назвалась його дочкою та повідомила, що стала винуватцем ДТП і для уникнення відповідальності їй терміново потрібні 10 тис доларів США. Незнайомець сказав, що в нього є лише 1 тис доларів США, які в подальшому передав шахраям. На даний час встановлено причетність підозрюваної до ще чотирьох подібних випадків шахрайства. Точна кількість осіб, ошуканих чоловіком, встановлюється.

Як повідомив перший заступник керівника Сумської місцевої прокуратури Андрій Шапошник, чоловік, не зважаючи на доволі молодий вік, вже має три судимості та підозрюється в низці крадіжок із транспортних засобів. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 15/ч. 3 ст. 190 (замах на шахрайство у великих розмірах) КК України. Жінка попадає в поле зору правоохоронців вперше. Вона відповідатиме окрім вищезазначеної статті ще й за ч.1 та 2 ст. 190 (шахрайство) КК України.

За скоєне обом підозрюваним загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: