Завантаження ...

На Сумщині двох молодиків засуджено на 13 та 14 років за вбивство товариша

Прокуратурою Сумської області підтримано державне обвинувачення стосовно двох 25-ти та 23-річних молодиків, які позбавили життя свого 47-річного товариша.



Прокуратурою Сумської області підтримано державне обвинувачення стосовно двох 25-ти та 23-річних молодиків, які позбавили життя свого 47-річного товариша.

Як повідомила прокурор прокуратури Сумської області Жанна Коротких, подія сталась 11 серпня 2017 року. У цей день у обох обвинувачених був День народження. Відсвяткувати вони його вирішили в доволі дивний спосіб. Спочатку влаштували застілля, а потім разом з третім товаришем планували здійснити розбійний напад на лісника.

Відтак, після святкування, озброївшись металевими палками, троє зловмисників на автомобілі потерпілого о 2 годині ночі приїхали з м. Ромни до одного з сіл Краснопільського району. Під час планування злочину в двох зловмисників виникло непорозуміння з третім. Молодики вийшли з автівки, де продовжився конфлікт. Щоб переконати опонента у своїй правоті, вони схопили металеві палиці та по черзі почали наносити йому удари по голові. Чоловік упав на землю без ознак життя. Після чого один із нападників сів за кермо авто та наїхав ним на потерпілого. Далі зловмисники поклали тіло в багажник, відвезли до найближчої річки та викинули труп у воду.

Свою провину обвинувачені визнали частково. Намагались переконати суд, що потерпілий поводив себе агресивно і вони захищались, при цьому вбивати його не планували.

За вироком суду першої інстанції від 6 листопада 2018 року за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб) КК України одного обвинуваченого засуджено до 13 років, іншого – до 14 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: