Завантаження ...

Терміни проведення конкурсу з реконструкції Театральної площі змінили

Відкритий архітектурний конкурс на визначення кращої проектної пропозиції із комплексної реконструкції забудови та благоустрою площі Театральна триватиме до 8 лютого 2019 року.



Відкритий архітектурний конкурс на визначення кращої проектної пропозиції із комплексної реконструкції забудови та благоустрою площі Театральна триватиме до 8 лютого 2019 року.

Про основні зміни, що стосуються проведення зазначеного конкурсу під час брифінгу розповіли начальник управління архітектури та містобудування Андрій Кривцов та начальник відділу генерального плану та архітектурного планування цього структурного підрозділу Олександр Фролов.

Говорячи про основні причини внесення змін, начальник управління архітектури та містобудування Андрій Кривцов зазначив, що при поданні заявок і спілкуванні з учасниками конкурсу, були виявлені певні недоліки, крім того у конкурсі виявили бажання брати участь багато заявників з інших міст України – із Києва, Харкова, Ромнів, Глухова, вони потребують більше часу на вивчення даного простору та його особливостей.

«Дані зауваження можуть суттєво вплинути на подальше підбиття підсумків, тому в нормах законодавства з метою уточнення питань щодо умов проведення конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції із комплексної реконструкції забудови та благоустрою Театральної площі рішенням виконавчого комітету від 9 жовтня цього року № 568 внесли деякі зміни до власне оголошеного конкурсу», – сказав посадовець.

Більш детально про внесені зміни спілкуючись із журналістами розповів Олександр Фролов. Він зазначив, так як до участі долучилися іногородні заявники, то внесли зміни не тільки у терміни проведення конкурсу, а й до його основного завдання, а саме: врахувати умову, що пров. Академічний та вул. Гагаріна на відрізку, що формують площу Театральна, належать до магістральних вулиць районного значення з одностороннім рухом; автомобільних рух по вул. Г. Кондратьєва від площі Покровська до пров. Академічний – односторонній в напрямку провулку. Також автори проектів мають взяти до уваги те, що земельна ділянка на розі вул. Г. Кондратьєва та пров. Академічному перебуває в довгостроковій оренді у суб’єкта підприємницької діяльності під розміщення об’єкта торгівлі.

Отже, враховуючи внесені зміни, дата оголошення конкурсу – 9 жовтня, початок проектування – 9 листопада, термін проектування складає 62 календарних дні, замість 60.

Дата надання конкурсних робіт на розгляд – 10 січня 2019 року. Виставка конкурсних робіт триватиме з 21 лютого по 1 березня 2019 року. А власне підведення підсумків відбуватиметься по 8 лютого 2019 року.

Окремо Олександр Фролов наголосив на тому, що тих учасників, які вже подали заяви, додатково поінформують про подовження конкурсу, аби вони знали, що в них є два повноцінних місяці, починаючи від 9 листопада.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: