Завантаження ...

Поліція попереджає: на Сумщині активізувались Інтернет-шахраї

Поліція Сумщини застерігає всіх жителів області від аферистів, які «переховуються» на відомих Інтернет-сайтах та продають неіснуючі товари.



Поліція Сумщини застерігає всіх жителів області від аферистів, які «переховуються» на відомих Інтернет-сайтах та продають неіснуючі товари. Цього разу жертвами таких «продавців» стали мешканці Липоводолинського району та роменчанин, які намагались придбати вподобані товари, а замість цього втратили майже 33 тисячі гривень

Сьогодні на лінію «102» надійшло два повідомлення про шахрайство. Чоловіки, одному з яких 36, іншому 55 років розповіли, що під приводом придбання трактору та гідравлічного штабелера скористались оголошеннями в Інтернеті та лишились 23 300 гривень і 9 400 гривень. За їх словами, вони натрапили на вигідні пропозиції, зв’язались за вказаними номерами телефону, домовились про завдаток та надіслали на запропоновані рахунки власні гроші. Після чого зв'язок з продавцем класично обірвався.

За цими фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), в рамках яких ведуть пошуки зловмисників. А правоохоронці вкотре попереджають громадян не бути занадто довірливими та не перераховувати «всліпу» гроші. Бережіть свої заощадження та не надсилайте їх продавцям вигідних товарів. Будьте особливо уважні під час проведення фінансових операцій, які ви здійснюєте і завжди прораховуйте можливі наслідки.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: