Завантаження ...

Поліція Сумщини рекомендує жителям області відповідально ставитися до збереження власного майна

З початку року на території Сумської області було скоєно 2200 крадіжок чужого майна, 1390 з яких вже розкриті поліцією.

З початку року на території Сумської області було скоєно 2200 крадіжок чужого майна, 1390 з яких вже розкриті поліцією. За минулу добу правоохоронці встановили особи ще трьох зловмисників, які вчинили крадіжки чужих речей та майна.

У селі Поляне Тростянецького району працівники поліції викрили 60-річну жінку, яка, доглядаючи немічного громадянина, тихцем, шляхом вільного доступу, викрала з його подвір’я півтори тисячі цеглин. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Викрадене майно правоохоронці у зловмисниці вже вилучили.

Працівники Лебединського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України стосовно 50-річної мешканки села Ступки. Вже доведено, що перебуваючи в гостях у свого односельчанина, після спільного розпивання горілки, вона вкрала з чужої оселі мобільний телефон та кросівки.

А у місті Дружба, Ямпільского району, 15-річний та 16-річний зловмисники, проникли на територію домоволодіння 48-річного місцевого жителя та викрали господарський інвентар і автомобільну покришку. Викрадене майно у зловмисників вилучено.

Крім того, за минулу добу до поліції Сумщини надійшло ще три повідомлення про крадіжки з квартир, які сталися у Сумах та Ромнах. В обласному центрі крадії потрапили до чужих осель підібравши до замків ключі, або ж за допомогою відмичок, а в Ромнах – віджавши пластикове вікно квартири, що розташована на першому поверсі багатоповерхівки. З квартир злодії викрали гроші та ювелірні вироби. Поліція відкрила кримінальні провадження та розпочала розшук злочинців.

Аби убезпечити майно від злочинних посягань, працівники поліції радять громадянам більшу увагу приділяти його збереженню. Своє житло обладнайте міцними, надійними замками або ж охоронною сигналізацією. Якщо ви проживаєте на першому-другому поверхах, чи у власному будинку, подбайте про те, щоб обладнати вікна міцними решітками чи декоративними гратами. Це унеможливить проникнення сторонніх осіб до вашої оселі через вікно.

Виходячи з дому, навіть ненадовго, не забувайте закрити вхідні двері на ключ. Також перевірте, щоб були зачинені вікна, кватирки та балконні рами. Ні в якому разі не вихваляйтеся перед малознайомими чи зовсім сторонніми людьми своїми статками, можливостями, подорожами за кордон на відпочинок і т.п. Знаходячись у громадських місцях чи за присутності сторонніх осіб, не залишайте без нагляду свої речі, мобільні телефони, банківські картки тощо. У випадку, якщо біда все ж трапилася, і ви стали жертвою злочину, не зволікайте, а негайно викликайте поліцію, зателефонувавши на телефон 102.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: