Завантаження ...

Поліція Сумщини попереджає: Вчасна здача незаконної зброї звільняє власника від відповідальності

Поліція нагадує громадянам: якщо ви знайшли зброю, її слід негайно здати до поліції. І іншому випадку за її незаконне зберігання Закон передбачає кримінальну відповідальність



Поліція нагадує громадянам: якщо ви знайшли зброю, її слід негайно здати до поліції. І іншому випадку за її незаконне зберігання Закон передбачає кримінальну відповідальність аж до кількох років позбавлення волі. Ті з громадян, хто вчасно здав знайдені мисливські рушниці, газові пістолета чи пристрої для відстрілу набоїв травматичні дії, можуть розраховувати в подальшому на оформлення «знахідки» у власне користування.

З початком мисливського сезону частішають випадки втрати рушниць мисливцями. Причини цьому різні – через безвідповідальність, халатність і навіть через вживання під час полювання спиртного, чого робити категорично неможна. Таку зброю іноді знаходять місцеві мешканці, і здають її до поліції. В тому разі, якщо власник загубленої рушниці не заявив про свою втрату, то вона може бути в передбаченому порядку зареєстрована та передана у користування іншому громадянину – тому, хто знайшов зброю і вчасно здав її до органів поліції.

Саме такою можливістю в рамках Місячника добровільно зданої зброї можуть скористатися двоє жителів Сумщини. Чоловіки, будучи по своїм господарським справам в мисливських угіддях, натрапили на «посіяні» мисливцями рушниці. Так, може стати господарем гладкоствольної Іж-17 16 калібру 47-річний житель Сумського району. а 38-річний шосткинець – ТОЗ-Б того ж калібру.

Наразі обидві рушниці передані на експертні дослідження, інспектори дозвільної системи проводять відповідні перевірки.

Працівники поліції знову нагадують громадянам: якщо ви знайшли вогнепальну чи холодну зброю, її слід негайно здати до поліції. В іншому випадку за її незаконне зберігання стаття 263 КК України передбачає кримінальне покарання у вигляді ув‘язнення на строк від 3 до 7 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: