Завантаження ...

У жовтні у Сумах зацвів каштан (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, у Сумах у центрі міста на Покровській площі зацвів каштан. Це дерево восени квітне не вперше. Каштан росте під вікнами одного з будинків. Зацвів каштан у період Бабиного літа.



Як повідомив сайт UA:Суми, у Сумах у центрі міста на Покровській площі зацвів каштан. Це дерево восени квітне не вперше.

Каштан росте під вікнами одного з будинків. Зацвів каштан у період Бабиного літа.

Юрій Литвинов, завідувач сектора Сумського гідрометцентру, розповів:
«Останній раз у нас такі високі температури спостерігались у 1993 році. Потім після цього були такі високі температури, але вони були на початку жовтня, а це вже були майже у другій декаді жовтня. Нарешті температура повернулась до кліматичної норми і той температурний режим, який ми зараз спостерігаємо, він в межах кліматичної норми для цієї пори року».

Роман Ярощук, доцент СНАУ, розповів:
«Дане явище є негативним. Оскільки бруньки формуються у нас раз на рік і якщо вони вже восени заквітували, весною, на жаль, там не буде тих квітів і відповідно не буде у нас каштанів. А це призведе, до зменшення квітування і є негативним – це перше. Друге пов’язане з тим, що дерева в нас значно виснажуються, які повторно квітують. Оскільки вони виснажуються, втрачають імунітет і тут виникає інша проблема. Вони нестійкі до впливу шкідників та хвороб».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: