Завантаження ...

Поліцейські Сумщини вкотре застерігають від псевдобанкірів

Сьогодні жертвою афериста стала 65-річна охтирчанка, яка під приводом розблокування своєї банківської картки, втратила майже вісім тисяч гривень.



Сьогодні жертвою афериста стала 65-річна охтирчанка, яка під приводом розблокування своєї банківської картки, втратила майже вісім тисяч гривень.

Із заявою про шахрайство до Охтирського відділу поліції звернулась 65-річна місцева жителька. Вона розповіла, що їй на мобільний зателефонував чоловік, назвався працівником банку та повідомив їй, що банківська картка жінки заблокована. Потім запропонував поновити її дію, на що заявниця погодилась. Він запевнив, що йти до банку не потрібно, потрібно лише знайти найближчий банкомат та виконати певні операції, ввівши декілька перших та останніх цифр картки, що жінка і зробила, після чого, перевіривши рахунок, виявила зникнення грошей у сумі 7900 гривень.

В поліції за цим фактом одразу відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках чого ведуть пошуки зловмисників. А правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням, не бути занадто довірливими, а про подібні афери розповідати своїм літнім батькам, родичам або сусідам. Пам’ятайте, що будь-які банківські операції проводяться лише в установах банку, а з подібними пропозиціями розблокувати картку, чи навпаки заблокувати її, або ж збільшити кредитний ліміт чи підвищити заходи безпеки картки, телефонують лише шахраї.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: