Завантаження ...

На Сумщині наркозалежна особа, аби роздобути гроші пішла на розбійний напад

Наркозалежна особа, аби роздобути гроші на чергову «дозу», здатна не тільки збути за будь-яку ціну останнє своє майно, але й вчинити крадіжку, грабіж чи навіть зважитися на розбійний напад.



Наркозалежна особа, аби роздобути гроші на чергову «дозу», здатна не тільки збути за будь-яку ціну останнє своє майно, але й вчинити крадіжку, грабіж чи навіть зважитися на розбійний напад. До того ж, саме зберігання наркотичних речовин вже само по собі є злочином.

Цього 42-річного жителя Глухівщини працівники поліції знали як особу, схильну до вчинення майнових злочинів – чоловік раніше вже був кілька разів судимий за крадіжки. А нещодавно його було запідозрено ще й у виготовленні та зберіганні наркотиків. Працівники Глухівського відділу поліції вилучили у нього в будинку пластикові пляшки, шприци, миску та каструлю з залишками маку та рідиною із різким запахом ацетону. Як припускають полісмени, він, скоріш за все, виготовляв розчин опію ацетильованого для внутрішньовенних ін‘єкцій. Сам же зловмисник пояснює, що «випадково знайшов насіння маку, а собі залишив для власного вживання».

Наразі вилучений посуд та рідина з нього направлені на експертизу, за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.309 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання…наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), в рамках якого слідчі перевіряють версію підозрюваного та з’ясовують причетність його до можливого розповсюдження наркотичних речовин.

Працівники поліції попереджають: наркотики швидко руйнують людське здоров‘я. Речовини з групи опіатів містять небезпечні речовини, які буквально за два прийоми перетворюють нормальну людину у повністю залежну. Серед основних ознак залежності такого типу можна відзначити незвичайну поведінку: агресію, неадекватність, неприродну збудливість чи занадто уповільнені рухи та реакцію, млявість, незвичайно розширені зіниці тощо. Наслідки вживання наркотиків з групи опіатів мають страшні наслідки: ураження серцево-судинної системи, печінки, руйнування зубів, захворювання вен, непоправні зміни в структурі головного мозку, сильне зниження імунітету, величезний ризик зараження СНІДом, сифілісом і гепатитом.

Тож будьте уважними та бережіть своє здоров‘я та здоров‘я своїх близьких людей. Звертайте увагу на незвичну, агресивну чи неадекватну поведінку громадян, і в разі виникнення підозри, що людина перебуває у стані наркотичного чи алкогольного сп‘яніння, повідомляйте про це до поліції. Можливо, ваш дзвінок врятує комусь життя.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: