Завантаження ...

Жителі Сумщини, які не підпишуть декларації, можуть не потрапити на прийом до вузькопрофільних спеціалістів

Як повідомив під час апаратної наради начальник управління охорони здоров’я облдерж- адміністрації Сергій Бутенко, Сумська область – серед лідерів в Україні



Як повідомив під час апаратної наради начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко, Сумська область – серед лідерів в Україні за динамікою укладання угод із сімейними лікарями, але певна частка людей ще зволікає

«Наразі на Сумщині підписано вже 513 тисяч 20 декларацій, уже 47% населення області мають свого сімейного лікаря, – говорив Сергій Бутенко. – І щотижня у нас підписується від 15 000 до 20 000 декларацій. Цей показник хороший, але я хочу звернутися до тих, хто ще вагається: громадяни, які не підпишуть декларації до нового року, ризикують залишитися без допомоги вузькоспеціалізованих лікарів. Адже, наприклад, на прийом до окуліста чи отоларинголога не можна буде потрапити без направлення сімейного лікаря, окрім випадків, коли необхідна невідкладна допомога».

Лідером щодо укладення угод з лікарями серед міст є Лебедин, де вже 91% населення підписали декларації. Хороші показники мають і інші міста обласного значення – Охтирка – 53%, Суми – 52%, Ромни – 41%. Мають покращити свої показники Конотоп – 17% і Шостка – 7%.

У районах середній показник підписаних декларацій – більше 60%.

«Крім того, 29 закладів охорони здоров’я області увійшли до другої хвилі реформування і з початку жовтня почали отримувати додаткове фінансування від держави. Також 6 закладів приватної медицини отримують кошти з держбюджету за пацієнтів, які уклали угоди з їх лікарями», – додав посадовець.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: