Завантаження ...

На Сумщині прикордонники запобігли незаконному переміщенню до РФ тютюнових виробів (+фото)

Учора в Краснопільському районі прикордонники запобігли незаконному накопиченню та переміщенню через державний кордон значної кількості тютюнових виробів.



Сумський прикордонний загін в рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018» продовжує вживати системних заходів, направлених на протидію протиправній діяльності на державному кордоні.

Учора в Краснопільському районі прикордонники Сумського загону спільно зі співробітниками оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби запобігли незаконному накопиченню в прикордонні та переміщенню через українсько-російський державний кордон значної кількості тютюнових виробів.

Реалізовуючи завчасно отриману оперативну інформацію про можливу протиправну діяльність, а також про ймовірне місце накопичення контрабандного вантажу, прикордонний наряд біля одного з покинутих будинків населеного пункту Степок, який знаходиться поблизу держрубежу, помітив невідому особу.

Під час наближення охоронців кордону до будинку особа вдалася до втечі. Підійшовши до будинку, прикордонники помітили полум’я з вікон – всередині палали ящики з сигаретами. Попередньо встановлено, що невідома особа, аби знищити докази протиправної діяльності, здійснила підпал товару.

Вартові кордону негайно викликали на місце події працівників ДСНС та Національної поліції.

Після локалізації пожежі, пакунки з тютюновими виробами, загальна кількість яких склала понад 8,5 тисяч пачок сигарет, доставлені до прикордонного підрозділу, встановленим порядком будуть передані працівникам фіскальної служби.

Прикордонники вживають комплекс невідкладних заходів щодо встановлення осіб, можливо причетних до вказаної протиправної діяльності.

Підготував Роман Ткач (Сумський прикордонний загін)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: