Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу три боєприпаси знешкоджено та ще три виявлено

11 жовтня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження двох 82-мм та двох 50-мм мінометних мін, також ручної гранати Ф-1



11 жовтня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження двох 82-мм та двох 50-мм мінометних мін, також ручної гранати Ф-1, які були знайдені раніше в Путивльському та Охтирському районах. Небезпечні предмети були вивезені у спеціально відведене місце та знищені шляхом підриву.

Цього ж дня о 13:15 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення невідомих предметів ззовні схожих на застарілі боєприпаси в с. Піски Буринського району. Знахідку виявили місцеві мешканці у лісосмузі під час проведення польових робіт. По прибуттю рятувальники ідентифікували знахідку як два 100-мм артснаряди, які знаходилися на відстані до 400 м від житлових будинків.

Також в м. Середина Буда на лузі, місцеві мешканці виявили 85-мм артилерійський снаряд. Небезпечна знахідка знаходилася на відстані до 400 м від житлових будинків.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: