Завантаження ...

У Сумах відкрили меморіальну дошку Юрію Дудці

У Сумах відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику антитерористичної операції, мінометнику 93-ї Дніпропетровської механізованої бригади Юрію Дудці.



У Сумах відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику антитерористичної операції, мінометнику 93-ї Дніпропетровської механізованої бригади Юрію Дудці.

Меморіальну дошку встановили на фасаді Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту, де він навчався.

Також під час заходу вшанували пам'ять і його брата Володимира Дудка, який теж загинув, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.

Виступаючи перед присутніми, заступник міського голови Ольга Волошина в першу чергу подякував матері бійців Світлані Дудці за те, що виховала відважних, сміливих та справжніх синів, які, захищаючи Україну, віддали за неї найдорожче – свої життя.

«Відкриття меморіальної дошки є символом вічної шани та пам’яті про Героя. Для всіх нас він – приклад патріотизму та самовідданої любові до України. Вічна слава і пам’ять всім захисникам, що боронять нашу рідну українську землю від ворога, захищають її територіальну цілісність, та спокій в наших домівках, – зазначила посадовиця. – Бажаю всім здоров’я, благополуччя та головне, щоб на українську землю прийшли мир і злагода».

Цього дня на адресу братів Юрія та Володимира, які боронили Україну, стояли на сторожі волі та незалежності нашої держави, прозвучало багато теплих слів.

Юрій Дудка – старший син в сім’ї, він був випускником Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту. Служив мінометником у 93-й Дніпропетровській механізованій бригаді. Зник безвісті в Іловайсьому котлі 29 серпня 2014 року. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України від 16 січня 2014 року Юрій Дудка нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Також він удостоєний відзнаки Президента України «За участь в АТО» (посмертно).

Володимир Дудка – молодший син, механік-водій реактивної системи залпового вогню «Ураган» 27-го Сумського реактивного артилерійського полка. Помер 10 вересня 2014 року в лікарні від смертельних опіків, отриманих під час обстрілу базового табору сумських артилеристів.

Право відкрити меморіальну дошку Юрію Дудці, який мужньо захищав територіальну цілісність на Сході України, надали учням Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту.

Опісля присутні поклали квіти до підніжжя меморіальної дошки та хвилиною мовчання вшанували всіх українців, які віддали своє життя за самостійність та незалежність нашої держави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: