Завантаження ...

У Сумах опалювальний сезон розпочнуть із закладів соціально-гуманітарної сфери

У Сумах заклади соціально-гуманітарної сфери зможуть отримати тепло найближчими днями, а житловий сектор – із наступного тижня.



У Сумах заклади соціально-гуманітарної сфери зможуть отримати тепло найближчими днями, а житловий сектор – із наступного тижня.

Таке рішення ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулось сьогодні по обіді.

Перш ніж дійти висновку чи подавати теплоносій до помешкань сумчан найближчими днями, члени комісії заслухали інформацію від представників теплопостачальних організацій, а також профільних структурних підрозділів міської ради та відповідних служб.

Так, за словами начальника Сумського обласного центру з гідрометеорології Олександра Пономарьова, до 15 жовтня вночі температура повітря по місту становитиме 0-5 С0, вдень – 15-18 С0. Середньодобова температура повітря до 18 жовтня сягатиме 11 С0.

Потому заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія Покутня та керівник Дирекції «Котельня Північного промвузла» Микола Жовтобрюх повідомили, що розпочати опалювальний сезон готові.

Так само готові приймати тепло освітні та лікувальні заклади міста.

Про це доповіли начальник управління освіти та науки Антоніна Данильченко та економіст відділу охорони здоров’я Наталія Рябоконь. За словами останньої, вчора опалення вже ввімкнули в акушерському відділенні міського клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії.

На переконання представника Сумського міськуправління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Ірини Антипенко, теплононосій має бути поданий як до закладів соціально-гуманітарної сфери, так і в квартири городян, якщо середньодобова температура становитиме нижче 8 С0.

З огляду на це, члени комісії вирішили, що в освітніх та лікувальних закладах теплопостачальні організації включатимуть опалення в індивідуальному порядку за зверненням їхнього керівництва, виходячи з відповідності температури у приміщеннях санітарним нормам. А з 16 жовтня розпочнуть підготовку до розгортання опалювального сезону в житловому фонді міста.

Насамкінець заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія Покутня наголосила, що організації, котрі обслуговують внутрішньобудинкові мережі, мають вжити заходів щодо недопущення втручання сторонніх у діючу систему теплопостачання, самовільного регулювання витрат теплоносія. Це потрібно, аби не допустити розбалансування системи теплопостачання при включенні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: