Завантаження ...

Жителі Сумщини після накладення санкцій відразу сплачують аліменти

Проблема несплати аліментів не залежить від майнового стану, віку чи місця проживання. Це скоріше питання бажання і совісті.



Проблема несплати аліментів не залежить від майнового стану, віку чи місця проживання. Це скоріше питання бажання і совісті.

Жителя Роменщини змусили сплатити більше 14 тисяч заборгованих аліментів обмеження у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю, а також арешт майна і грошових коштів. До того ж, завдяки нововведенням Закону #ЧужихДітейНеБуває чоловік сплатив не лише борг, а ще й 50% штрафу і виконавчий збір, що в сумі склало понад 23 тисячі гривень.

Понад 15 тисяч гривень для неповнолітньої доньки Поліни заборгував мешканець Глухівського району, бо сплачував аліменти не в повному обсязі. Після застосування до нього державними виконавцями обмежень та арешту всього майна, батько сплатив заборговане.

Мешканець Лебедина не систематично сплачував аліменти для своєї доньки Віри і накопичив майже 31 тисячу гривень заборгованості. Проте, чоловік не став «сперечатись» з аргументами державних виконавців, та сплатив дитині всю суму. Останніх двох батьків штрафи оминули, бо заборгованість не досягла 1 року.

Як ми бачимо, дієве застосування норм Закону #ЧужихДітейНеБуває дає плідні результати. Тільки з моменту набрання чинності ІІ пакетом державними виконавцями стягнуто майже 20 мільйонів гривень аліментів, сумарно ж за рік – понад 95 мільйонів гривень.

Управління юстиції

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: