Завантаження ...

Студентка СумДУ представила Україну на міжнародному студентському конгресі в Македонії

Студентка Сумського державного університету Анастасія Коротун стала єдиною від України учасницею міжнародного студентського конгресу



Студентка Сумського державного університету Анастасія Коротун стала єдиною від України учасницею міжнародного студентського конгресу «Investing in Youth for a Sustainable Future“, що проходив 4-5 жовтня на базі Міжнародного Балканського університету у місті Скоп’є, Македонія. Для участі у конгресі майбутня перекладачка отримала фінансування від Міжнародного Балканського університету та центру турецької культури в Македонії. Подія зібрала 80 студентів, магістрів та аспірантів із усього світу.

На конгресі Анастасія захистила свою дослідницьку роботу під назвою «Youth Participation in Peacebuilding. Hate off», в якій студентка розглянула питання ескалації конфлікту та його трансформації, розкрила тему структурного і культурного насилля, а також наголосила на важливості ролі молоді в розбудові миру.

Учасники конгресу мали змогу поспілкуватися з професорами із Македонії, Туреччини, Косово, Албанії та Італії. Окрім офіційної частини було розроблено культурно-розважальну програму, під час якої учасники ознайомилися з містом, традиціями, музикою та їжею, відвідали найвизначніші місці та поринули з головою в історію країни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: