Завантаження ...

На Сумщині жінка віддала зловмиснику 40 тисяч гривень за начебто зіпсований дороговартісний телефон

Цього разу в неї потрапила 47-річна жителька Глухова. Жінка довірливо віддала зловмиснику, який назвався працівником поліції, 40 тисяч гривень



Цього разу в неї потрапила 47-річна жителька Глухова. Жінка довірливо віддала зловмиснику, який назвався працівником поліції, 40 тисяч гривень за начебто зіпсований дороговартісний телефон.

До поліції із заявою про шахрайство звернулась 47-річна глухівчанка. Вона розповіла, що їй зателефонував чоловік, який назвався працівником поліції і повідомив, що її 26-річна донька розбила телефон в одному з магазинів міста та наразі знаходиться в поліції. Аби у відношенні неї не відкривали кримінальне провадження, запропонував «відшкодувати» вартість побитого телефону та «вирішити» це питання за грошову винагороду. Жінці повідомили номер банківської картки для того, аби вона перевела 40 тисяч гривень.

«Спантеличена новиною жінка зателефонувала доньці, проте та слухавку не взяла. Замість того, щоб дочекатися її відповіді, заявниця поспішила переказати гроші через найближчий айбокс, - коментує Олександр Войтенко, начальник Глухівського відділу поліції. - А коли через деякий час переговорила з донькою, з’ясувалось що з нею все гаразд. За даним фактом вже відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Наразі вживаються всі заходи спрямовані на розшук зловмисників».

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням не бути довірливими під час розмов з незнайомцями. Якщо вам повідомили, що родич або близька людина знаходиться в поліції, розпитайте де саме вона знаходиться, її персональні дані, після чого самі зателефонуйте до відділку або відділення поліції та переконайтеся в цьому. Як правило, такі дзвінки виявляються звичайнісінькою «шахрайською пасткою». Справжні полісмени ніколи не будуть телефонувати із такими вимогами.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: