Завантаження ...

На Сумщині навчались працівники ізоляторів тимчасового тримання

Для попередження та недопущення надзвичайних подій в ізоляторах тимчасового тримання та під час конвоювання, провели лекційні та практичні заняття для майже ста поліцейських



Для попередження та недопущення надзвичайних подій в ізоляторах тимчасового тримання та під час конвоювання, працівники відділу організації діяльності ізоляторів тимчасового тримання ГУНП області провели лекційні та практичні заняття для майже ста поліцейських, що працюють у базових ізоляторах області.

Навчання проходили на базах Конотопського міськрайонного та Зарічного районного (м. Суми) судів. Поліцейські удосконалювали свої навички при роботі з затриманими та їх доставку до місць утримання, відпрацьовували дії під час виникнення непередбачуваних ситуацій. Комплексні заняття складались як з теоретичної, так і практичної частин. Відпрацьовували з особовим складом різноманітні прийоми та дії з самозахисту, непередбачувані ситуації, наближені до реальних та алгоритм дій конвойних нарядів під час надзвичайних подій. Серед чого - недопущення потрапляння заборонених предметів до зони тримання, огляд камер та обшук затриманих і взятих під варту осіб, поломка спец автомобіля із затриманими всередині, та непокора конвойованим під час засідань в залі суду.

«Основним завданням служби є забезпечення надійної охорони підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів. Для успішного виконання службових обов'язків поліцейським необхідно грамотно діяти в складних ситуаціях і швидко приймати правильні рішення, строго дотримуючись законності. Саме тому проведення навчально-практичних занять дуже важливо, оскільки вони підвищують професійний рівень співробітників і дозволяють на практиці відпрацювати алгоритм дій при надзвичайних ситуаціях, що можуть виникнути як в режимному закладі, так і під час руху конвоїв», - зазначив Володимир Білошапка, начальник відділу організації діяльності ізоляторів тимчасового тримання ГУНП.

В рамках проведених навчань поліцейськими вивчені і взяті на озброєння заходи, спрямовані на профілактику надзвичайних подій і недопущення порушення прав осіб, які утримуються в ізоляторах тимчасового тримання.

Завдання поліцейські виконали на належному рівні. Подібні заходи в поліції проводитимуть і надалі, адже вони допомагають закріпити теоретичні знання практичним відпрацюванням дій. Надають роботі чіткість і відповідність вимогам, що пред'являються. Що в свою чергу, сприяє мінімізації надзвичайних ситуацій в повсякденній службовій діяльності підрозділів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: