Завантаження ...

У Ромнах до дня міста відкрили нове радіо

Голова облдерж- адміністрації Микола Клочко разом із жителями міста Ромни взяв участь у численних цікавих заходах до Дня міста, зокрема у відкритті нової ФМ-радіостудії



Голова облдержадміністрації Микола Клочко разом із жителями міста Ромни взяв участь у численних цікавих заходах до Дня міста, зокрема у відкритті нової ФМ-радіостудії

Перерізаючи червону стрічку нової ФМ-радіостудії «Ромен», запуск якої приурочили саме до Дня міста, Микола Клочко зазначив, що радіо сьогодні є дієвим інструментом інформування жителів області та набуває додаткової актуальності в умовах децентралізації.

Очільник області розповів, що місцевим громадам допомогу з підготовки документів для прорахунку частот надає робоча група з питань розвитку інформаційного простору та інформаційної безпеки, що створена в облдержадміністрації.

Передавач потужністю у 0,2 КВт дасть змогу охопити радіосигналом не тільки Роменський район - один з найбільших за щільністю населення районів Сумської області, а також частково Липоводолинський і Недригайлівський райони.

На ремонт приміщень, придбання обладнання та меблів витрачено 600 тисяч гривень з міського і районного бюджетів та спонсорських коштів.

За словами представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариси ЯКУБЕНКО, для практичної реалізації стратегії розвитку телерадіопростору північного прикордоння та з метою забезпечення мовлення українських ТРО на території Сумської області Нацрада систематично замовляє в УДЦР прорахунок нових частотних присвоєнь. «Для потреб регіону у 2017 році Національної радою було отримано 7 висновків на вільні радіочастоти в FM-діапазоні, в тому числі 6 - для потреб місцевого радіомовлення. Роменська радіостудія перша в області взяла участь у конкурсі на місцеве мовлення та виборола право на ФМ-частоту. Саме Роменська громада дала старт розбудові місцевого радіомовлення в Сумській області», - зазначила Лариса Якубенко.

Святкування Дня міста відбувалось на багатьох майданчиках: виставкових, танцювальних, концертних, торговельних. Ажіотаж спричинив Іллінський ярмарок, де у всій красі були представлені доробки народних умільців як місцевих так і з інших областей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: