Завантаження ...

У Сумському НАУ відкрито унікальну лабораторію переробки м'ясної продукції

15 вересня у Сумському національному аграрному університеті за підтримки групи компаній «Глобино» відкрито унікальну навчальну лабораторію переробки м'ясної продукції.



15 вересня у Сумському національному аграрному університеті за підтримки групи компаній «Глобино» відкрито унікальну навчальну лабораторію переробки м'ясної продукції.

Ректор університету Володимир Ладика зазначив: «Лабораторія представляє собою модель міні-цеху по виготовленню ковбасних виробів, яка укомплектована сучасним обладнанням. Подібний цех може виготовляти невеликі обсяги продукції і може бути побудований на базі фермерського господарства, об'єднаної територіальної громади».

У відкритті лабораторії взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який висловив надію, що скоро подібні цехи з'являтимуться на території Сумської області. Тож перед СНАУ стоїть завдання підготувати кваліфікованих спеціалістів для цих цехів та забезпечити науковий супровід розробки рецептури м'ясо-ковбасних виробів. Саме тому у цій лабораторії проводитиметься мікроструктурний аналіз – дослідження складників ковбас та визначення відсоткового складу домішок.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: