Завантаження ...

На Сумщині відкрили першу поліцейську станцію (+відео)

Вона працюватиме с. Хоружівка Недригайлівського району. І буде обслуговувати більше 2500 чоловік та 17 населених пунктів. Відтак, поліцейські матимуть змогу швидше реагувати на правопорушення



Вона працюватиме с. Хоружівка Недригайлівського району. І буде обслуговувати більше 2500 чоловік та 17 населених пунктів. Відтак, поліцейські матимуть змогу швидше реагувати на правопорушення на території обслуговування, а людям буде значно простіше отримати допомогу поліції.

Після урочистого відкриття поліцейської станції присутні оглянули нове службове приміщення. Кабінети для дільничного офіцера та інспекторів групи реагування патрульної поліції оснащені необхідною оргтехнікою, є доступом до мережі Інтернет. Доречи: службові приміщення поліцейським виділив та відремонтував Сумський обласний центр зайнятості, який в Хоружівці незабаром відкриє свій центр допомоги об’єднаним територіальним громадам. За словами керівника центру Володимира Підлісного саме поліцейська станція має стати одним з майданчиків для надання населенню правових послуг та допомоги.

Поліцейські, які нестимуть тут службу налаштовані оптимістично. Кажуть гарна матеріально - технічна база дозволить їм швидко та якісно виконувати поставлені завдання.

За словами заступника начальника ГУНП в Сумській області Володимира Бабича поліцейська станція запрацювала завдяки тісній взаємодії поліції, органів місцевого самоврядування та громади. Тут жителі громади можуть отримати кваліфіковану допомогу та відповіді на питання, які їх турбують. Станція завжди відкрита для спілкування, консультацій та правової допомоги, що, в свою чергу, сприятиме формуванню довірливих відносин правоохоронців із населенням. « Сьогодні ми бачимо на теренах Сумщини втілення в життя принципу комунікації населення з поліцією, який був задекларований Національною поліцією України. І в цьому громада тільки виграє. Бо на всі повідомлення буде організоване якнайшвидше реагування. Немаловажним є і той факт, що дільничний офіцер працюватиме у зручному для місцевих жителів режимі. Сподіваємось, що приклад Хоружівської громади стане взірцем для наслідування іншим. В наших подальших планах відкриття поліцейських станцій і в інших районах Сумської області.

Заступника начальника ГУНП підтримали і керівники обласної, районної адміністрацій, місцевий селищний голова. Вони підкреслили, що зробивши крок вперед громада отримала новий рівень забезпечення власної безпеки.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: