Завантаження ...

На Сумщині намагалися здати боєприпаси минулої війни в металобрухт

Мисливців за металом в їх погоні за наживою не зупиняє ані здоровий глузд, ані власний інстинкт самозбереження. Незважаючи ні на що, вони не лише шукають та викопують старі іржаві боєприпаси минулої війни



Мисливців за металом в їх погоні за наживою не зупиняє ані здоровий глузд, ані власний інстинкт самозбереження. Незважаючи ні на що, вони не лише шукають та викопують старі іржаві боєприпаси минулої війни, але й розбирають їх аби навіть цілими зберігають вдома чи несуть на металобрухт.

Так, працівники Липоводолинського відділення поліції під час санкціонованого обшуку приватного господарства одного з таких «шукачів», знайшли та вилучили 4 корпуси від авіаційних бомб, підривач до них та 2 тротилові шашки

Як пояснює сам 53-річний чоловік, все це «багатство» від знайшов закопаним у лісі і вирішив забрати його собі.

Це не перший випадок зберігання ним вибухівки - майже рік тому в його господарстві вже вилучали схожі предмети, але чоловік, вочевидь, не покаявся.

«По даному факту слідчі вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (зберігання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу),- коментує тимчасово виконуючий обов’язки начальника Липоводолинського відділення поліції Андрій Перелазний. – Чоловіка перевіряють на причетність до збуту подібних «знахідок» на метало приймальні пункти району».

Поліція знову звертається до всіх жителів області з закликом бути обачними в поводженні з вибухонебезпечними предметами. В разі виявлення їх – не чіпати, а означити місце знахідки чимось яскравим, викликати поліцію чи вибухотехніків, і дочекатися приїзду спеціалістів, не допускаючи в небезпечну зону сторонніх осіб. Тим же громадянам, хто зберігає у себе боєприпаси, вибухівку чи зброю, слід негайно здати їх до найближчого відділку поліції. Це не тільки врятує людину від нещасного випадку, але й убезпечить від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: