Завантаження ...

За спалювання сухої рослинності на сумчан чекає штраф від 340 гривень

Управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» та Управління патрульної поліції в Сумській області наголошують, що спалювання сухої рослинності небезпечне і тягне за собою відповідальність.



Управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» та Управління патрульної поліції в Сумській області наголошують, що спалювання сухої рослинності небезпечне і тягне за собою відповідальність.

Про це під час брифінгу розповіли начальник Інспекції з благоустрою міста Суми Руслан Голопьоров та заступник командира батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області Віктор Свистун.

Незважаючи на попередження, деякі сумчани досі застосовують найменш безпечний та неекологічний спосіб позбутися сухої рослинності – спалювання. Внаслідок таких дій здоров’ю людини завдається непоправна шкода, знищуються об’єкти рослинного та тваринного світу, а у період надзвичайної пожежної небезпеки створюється загроза загоряння на прилеглих територіях.

«Що стосується заходів, що вживає Інспекція з благоустрою – проводяться рейди і при виявлені таких фактів спеціалісти складають протоколи на порушників за статтею 152 Кодекс України про адміністративні правопорушення, – повідомив керівник управління Руслан Голопьоров. – Хотілось би з звернутися до мешканців та зазначити, щоб позбутися рослинних відходів необхідно робити компостні ями або укладати відповідні договори на вивезення таких відходів на спеціальний майданчик».

Посадовець наголосив на неприпустимості спалювання листя та трави, рослинних відходів і нагадав, що це заборонено чинним законодавством і карається штрафами.

За дане порушення, громадяни притягуються до адміністративної відповідальності, що тягне за собою накладення штрафних санкцій у розмірі: 340 – 1360 грн. для фізичних осіб, а для юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців значно більше – 850 – 1700 гривень.

Як розповів Руслан Голопьоров, фахівцями Інспекції з благоустрою у весняний період було складено до 10 протоколів на порушників і всі вони були притягнуті до відповідальності.

Заступник командира батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області Віктор Свистун зазначив, що несанкціонований підпал сухої рослинності особливо небезпечний тим, може перерости у пожежу, яка вже передбачає кримінальну відповідальність.

«У випадку, якщо невеликий підпал переросте у масштабну пожежу та призведе до більш серйозних наслідків, то настає вже кримінальна відповідальність ст. 245 Кримінального Кодексу України. Тому звертаємося з прохання не вчиняти таких протиправних дій та запобігати виникненню пожеж в екосистемах», – зазначив представник правоохоронних органів.

За його словами за 14 днів вересня зафіксовано близько 17 звернень від містян щодо пожеж на лінію «102».

Спікери закликали усіх небайдужих сумчан у разі виявлення самовільного випалювання сухої рослинності та підозрілих осіб, які можуть здійснювати підпал, терміново звертатися до Інспекції з благоустрою за телефоном 700–602, або повідомляти на лінію «102» та до оперативного відділу «Служба 15-80».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: