Завантаження ...

У місті мають намір встановити пам`ятник загиблим воїнам 15-го мотопіхотного батальйону «Суми»

Ініціатори встановлення пам'ятника загиблим воїнам 15-го мотопіхотного батальйону «Суми» представили макет скульптурної споруди



Ініціатори встановлення пам'ятника загиблим воїнам 15-го мотопіхотного батальйону «Суми» представили макет скульптурної споруди міському голові Олександру Лисенку та його першому заступнику Володимиру Войтенку.

Займається реалізацією проекту перший командир 15-го окремого мотопіхотного батальйону Павло Герасимів.

«Беручи участь у заходах із вшанування пам’яті загиблих воїнів Другої світової війни та воїнів-«афганців», ми, бійці 15-го окремого мотопіхотного батальйону, завжди згадуємо та вшановуємо своїх товаришів, які загинули у теперішний час, захищаючи територіальну цілісність та незалежність нашої країни у зоні АТО. Вважаємо, наші побратими заслуговують на вшанування пам’яті про них. Так і виникла ідея встановлення пам’ятника загиблим бійцям батальйону», – зазначив він.

Створити скульптуру виявили бажання шість осіб, проте конкурс на кращу ідею ескізу пам’ятника виграв сумчанин Констянтин Шиптя. За його словами, основна мета майбутньої споруди — показати і біль втрат, і героїзм наших хлопців, і нагадати суспільству, що відбувається там, на Cході країни.

«Міська рада долучиться до збору коштів на пам’ятник та обовˈязково спільно з ініціаторами проекту визначить місце, де він буде встановлений, – сказав Олександр Лисенко. – Ми повинні увіковічнити образ героя-бійця, котрий стоїть на варті незалежності та миру рідної землі, і є символом відваги захисників держави».

Наголосив на важливості створення споруди і перший заступник міського голови Володимир Войтенко. За його словами, бійці з честю виконали свій військовий і громадянський обов'язок, і тепер завдання влади реальними справами виконати свій обов’язок перед ними.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: