Завантаження ...

У Сумах відкрили реконструйований обласний наркологічний диспансер

Голова облдержадміністрації Микола Клочко урочисто відкрив відремонтований обласний наркологічний диспансер та проінспектував оновлені приміщення і лабораторії



Голова облдержадміністрації Микола Клочко урочисто відкрив відремонтований обласний наркологічний диспансер та проінспектував оновлені приміщення і лабораторії

«Для лікарів і влади усі хворі рівні, адже однаково мають право на належні умови лікування і медичну допомогу. Цей диспансер поєднав спеціалізовану лікарню, психоневрологічний диспансер, відділення, які укомплектовані усім необхідним на 100% – тепер пацієнти будуть отримувати комплексне обслуговування в одному медичному закладі», – наголосив під час урочистостей очільник області.

Зазначив він і про те, що на контролі обласної влади також питання щодо створення належних умов для пацієнтів, які наразі лікуються у психоневрологічному корпусі на вулиці Архітекторів Шольців у Сумах. Для них зараз теж облаштовують приміщення – на це виділено шість мільйонів гривень. «Ми і надалі спільними зусиллями з громадськістю, обласним депутатським корпусом працюватимемо над покращенням умов для наркозалежних і осіб із психіатричними розладами», – резюмував Микола Клочко.

За словами Сергія Бутенка, диспансер після капітального ремонту вже приймає пацієнтів з психіатричними розладами, а також наркологічною залежністю. Щодня у закладі обслуговується близько 500 хворих.

«Цей об’єкт реконструювали два роки, на що з обласного бюджету виділили три мільйони гривень. У цьому корпусі вже працює сайт замісної підтримувальної терапії для наркозалежних, придбаний сучасний хроматограф, клініко-діагностична лабораторія, працюють кабінети медичного огляду водіїв на алкогольне і наркотичне сп’яніння. Також тут приймають пацієнтів наркологи, психіатри, психотерапевти. Проведені роботи спрямовані на покращення якості та доступності медичних послуг і створення атмосфери, що також допомагала б одужувати хворим», – прокоментував посадовець.

Перший заступник голови обласної ради Анатолій Річкаль також подякував обласній владі, депутатам, лікарям і громадськості за злагоджену роботу, яка призводить до конкретних результатів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: