Завантаження ...

Увага! Шахраї знову почали «атакувати» довірливих жителів Сумщини

За останню добу вони поповнили свої кишені на 120 тисяч гривень. Цього разу їх жертвами стали жительки Сум та Шостки.



За останню добу вони поповнили свої кишені на 120 тисяч гривень. Цього разу їх жертвами стали жительки Сум та Шостки.

В поліції 55-річна мешканка Шостки розповіла , що вечері на її мобільний зателефонував невідомий. І голосом схожим на голос її сина попросив грошей на лікування. Мовляв, потрапив до лікарні в тяжкому стані. Не перевіривши інформацію і, навіть, не зателефонувавши синові, жінка негайно перерахувала на вказаний ним номер банківської картки 8 000 гривень. Наступного дня «син» знову зателефонував та попросив ще 1 800 доларів США. Гроші збирали всією родиною, позичали у знайомих і рідних, а потім перераховували на той же банківський рахунок. А вже за кілька годин з’ясувалося, що номер знаходиться поза зоною зв’язку. І тільки тоді заявниця здогналась зателефонувати синові. Той виявився живий і здоровий.

Цього ж дня в Сумах 55-річна місцева передала шахраю 54 тисячі гривень. Сценарій за яким « розвели» потерпілу був достатньо відомий - зловмисник, який телефонував , назвався працівником поліції. Розповів, що син, начебто, скоїв ДТП і запропонував залагодити питання за гроші.

Сьогодні правоохоронці роблять все можливе, аби встановити особи шахраїв та притягти їх до відповідальності. По даним фактам в поліції відкриті кримінальні провадження..

Щоб не поповнювати список жертв аферистів, поліцейські вкотре закликають громадян виявляти обачність у спілкуванні з незнайомцями. Не впадати в паніку, перевіряти отриману інформацію від невідомих, що називаються в телефонній розмові родичами, поліцейськими, медичними, банківськими працівниками тощо. А при всіх підозрілих випадках телефонувати на лінію « 102». В противному випадку – неприємностей не уникнути!

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: