Завантаження ...

На Сумщині жінка перерахувала інтернет - аферистам понад 20 000 гривень

Жінка вирішила скористатися вигідною пропозицією, знайденою в Інтернеті, та перерахувала повну передоплату за вподобані телевізори.



Жінка вирішила скористатися вигідною пропозицією, знайденою в Інтернеті, та перерахувала повну передоплату за вподобані телевізори. В результаті своєї надмірної довірливості вона залишилась без товару, і без грошей.

В поліцію з заявою про шахрайство звернулась 39-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла правоохоронцям, що знайшла на одному з сайтів пропозицію про продаж телевізорів різних марок по вигіднійціні. Зробила замовлення на сайті про покупку двох телевізорів, а за кілька хвилин їй зателефонував невідомий, назвавшись менеджером цього інтернет – магазину. Він з’ясував деякі деталі замовлення, а також умови і строки доставки. За його словами, якщо клієнтка робить повну передоплату за товар, їй замовлення доставлять безкоштовно кур’єром. Жінка погодилась на цю пропозицію та, отримавши по електронній пошті реквізити для оплати, перерахувала понад 20 000 гривень на рахунок вказаної фірми.

За кілька днів вона з’ясувала, що сайт, де вона робила замовлення, вже не активний, а номери вказаних на ньому телефонів – не дійсні.

Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» в рамках, якого ведуться пошуки афериста. Правоохоронці знову звертаються до громадян бути максимально обережними при здійсненні покупки – продажу через Інтернет. Не надсилати передоплату за замовлений товар, а розраховуватися за нього під час отримання, скориставшись послугою «накладений платіж. Пам’ятайте, що кожне друге он-лайн оголошення розміщується аферистами з метою заволодіння ваших коштів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: