Завантаження ...

За незаконну порубку дерев – до кримінальної відповідальності

Працівники Велико- писарівського відділення поліції застали на вирубці акацій місцевого 43-річного жителя. Тепер «хазяйновитому» чоловіку за незаконну порубку лісонасаджень доведеться відповісти перед Законом.



Працівники Великописарівського відділення поліції застали на вирубці акацій місцевого 43-річного жителя. Тепер «хазяйновитому» чоловіку за незаконну порубку лісонасаджень доведеться відповісти перед Законом.

До Великописарівського відділення поліції надійшло повідомлення від небайдужих громадян, що на території агролісгоспу невідомий чоловік спилює дерева. Перевірку провели місцеві правоохоронці, які на вказаному місці застали 43- річного місцевого жителя, котрий бензопилою встиг зрізати п’ять дерев акації.

За словами зловмисника, деревину планував використати для власних цілей.

В свою чергу, збиток, завданий чоловіком підприємству, становить 10 тисяч 235 гривень.

Правоохоронці вилучили деревину та бензопилу, і відкрили за фактом події кримінальне провадження за ст.246 «Незаконна порубка лісу» Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує: у відповідності з чинним законодавством, незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: