Завантаження ...

Вісім сумчан за тиждень захворіли на кір

Як повідомляють у відділі охорони здоров’я, за минулий тиждень зареєстровано вісім випадків захворювання на кір, з них сім дорослих та одна дитина.



Як повідомляють у відділі охорони здоров’я, за минулий тиждень зареєстровано вісім випадків захворювання на кір, з них сім дорослих та одна дитина.

Дорослі перебувають на стаціонарному лікуванні у міській клінічній лікарні № 4, дитина – у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди.

Випадки захворювання на кір у місті почали реєструватися з 3 квітня поточного року. Всього зареєстровано 39 випадків (31 дорослий та вісім дітей). У 27 осіб кір уже підтверджено лабораторно, інші дообстежуються.

Із 31 дорослого, що захворів на кір, не було щеплено або відсутні дані про щеплення у 17 осіб, одна особа мала одне щеплення, 13 осіб – дві щеплення. Із восьми дітей не щепленими виявилися п’ять осіб, три особи мали два щеплення. Таким чином, хворіють на кір переважно нещеплені особи. Щеплені переносять хворобу у більш легкій формі.

Відділ охорони здоров’я звертає увагу батьків: якщо дитині скоро виповниться 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення відповідно до календаря. Якщо ж дитина пропустила першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, або не пам’ятаєте, коли і які щеплення робили дитині, необхідно звернутися до медичного закладу, щоб якнайшвидше отримати безоплатне щеплення. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років.

Крім того, лікарі звертаються з прохання до осіб, які контактували з хворими на кір і відчули нездужання, обмежити контакти з іншими людьми, викликати лікаря додому, не виходити на роботу та у навчальні заклади, адже кір розповсюджується повітряно-крапельним шляхом, коли хвора людина кашляє або чхає.

Відповідно до чинного законодавства, вакцини закуповуються лише для імунізації дітей. Рішення про імунізацію дорослих у групі ризику приймається як реагування на спалах кору. Для щеплень КПК в Україну наразі постачається вакцина «Пріорикс», вона якісна, ефективна і безпечна, надається державою безоплатно. Для імунізації дорослих будуть використовуватися залишки вакцин, закуплених за бюджетні кошти у попередні роки.

Як інформує МОЗ України, наприкінці липня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну нову партію вакцини проти кору, паротиту та краснухи КПК («Пріорикс») – 77,6 тисяч доз.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: