Завантаження ...

На Сумщину йде забруднена вода з Росії (+відео)

Вчора почалося позачергове дослідження води у річці Псел. Про це повідомила заступниця обласного управління водних ресурсів Олена Вакарчук.



Вчора почалося позачергове дослідження води у річці Псел. Про це повідомила заступниця обласного управління водних ресурсів Олена Вакарчук. Вони отримали інформацію, що ділянка Псла в районі міста Обоянь на Курщині забруднена важкими металами. Зокрема, перевищена концентрація заліза у 15 разів, міді – у 60 разів, марганцю – у 220 разів. Від Обояні до українського кордону близько 100 кілометрів по воді, за підрахунками управління водних ресурсів, потрібно 2-3 дні, аби забруднена вода дотекла до Сумщини. Наразі, повідомила Олена Вакарчук, їхня лабораторна група управління виїхала для хімічного аналізу води у Малу Рибицю. Там знаходиться найближча до кордону з Росією гідрологічна станція. Серед імовірних причин забруднення Псла називають паводок, спеку та викиди з підприємств.

Достеменно, сказала Олена Вакарчук, невідомо, коли саме сталося забруднення, в управлінні називають дві дати – 6 серпня або 26 липня. У першому випадку забруднена вода вже досягла Сумщини, в другому – витекла за її межі. Протягом найближчих днів відправлять групи для обстеження води по всій довжині Псла на території області. Востаннє заміри вмісту води проводилися наприкінці червня, під час планової перевірки, показники були в межах норми, повідомила заступниця начальника регіонального офісу водних ресурсів області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: