Завантаження ...

За минулу добу поліція Сумщини знищила три незаконні посіви нарковмісних рослин

В ході поліцейської оперативно-профілактичної операції «Мак – 2018», яка триває на території області, лише за минулу добу поліцейські виявили та ліквідували три незаконні посіви маку



В ході поліцейської оперативно-профілактичної операції «Мак – 2018», яка триває на території області, лише за минулу добу поліцейські виявили та ліквідували три незаконні посіви маку та конопель у Тростянецькому, Сумському та Липоводолинському районах.

Під час проведення поліцією роботи по виявленню незаконних посівів снотворного маку та конопель, на присадибній ділянці 61-річного жителя села Писарівка Сумського району, працівники поліції виявили та вилучили з грядки насадження з рослин маку снодійного у кількості 38 рослин.

В ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання 40-річного жителя села Мельники Липоводолинського району, поліцейські виявили та знищили насадження рослин снодійного маку у кількості 58-ми кущів.

А у 45-річного жителя Тростянця правоохоронці вдома на присадибній ділянці знайшли незаконний посів 37-ми рослин коноплі та вилучили їх з грунту.

Всі вилученні нарковмісні рослини направлені на експертизу, а стосовно зловмисників поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати покарання у вигляді штрафу, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: