Завантаження ...

Чергових нелегалів затримала поліція під Сумами

Вісьмох жителів В’єтнаму, що незаконно потрапили на територію України затримали минулої ночі працівники Сумського районного відділу поліції.



Вісьмох жителів В’єтнаму, що незаконно потрапили на територію України затримали минулої ночі працівники Сумського районного відділу поліції. Нелегальних мігрантів і тих хто їм допомагав пересуватися Україною доставили до поліції та відкрили кримінальне провадження.

Близько третьої години ночі в селі Верхня Сироватка Сумського району, інспектори поліції сектору реагування патрульної поліції Сумського районного відділу поліції зупинили автомобіль «Пежо Експерт» з державним номерним знаком Харківської області та під керуванням 34-річного жителя Харківщини. Поряд з водієм на пасажирському сидінні знаходився пасажир, 34-річний чоловік, теж житель Харкова. Під час огляду транспортного засобу, поліцейськими було виявлено на підлозі в салоні вісім чоловік азійської зовнішності. Всі вони виявилися громадянами Соціалістичної республіки В’єтнам, і знаходилися на території України без будь-яких дозвільних документів. Наймолодшому з незаконних мігрантів 20 років, найстаршому – 41 рік.

Як пояснив поліцейським водій автівки, він нібито, підібрав групу в’єтнамців на дорозі у смт Краснопілля пізно вночі, і з’ясувавши, що тим потрібно до Харкова, погодився підвезти, бо саме туди й їхав. Так це чи ні, з’ясують слідчі в рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». У випадку, якщо слідство доведе організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод – зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з конфіскацією транспортних або інших засобів вчинення злочину.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: