Завантаження ...

Сумська поліція затримала зловмисницю, що одурювала та обкрадала пенсіонерів

Молода жінка, називаючись працівницею соцзабезу або пенсійного відділу, потрапляла в помешкання літніх людей і викрадала у них великі суми грошей та цінності.



Молода жінка, називаючись працівницею соцзабезу або пенсійного відділу, потрапляла в помешкання літніх людей і викрадала у них великі суми грошей та цінності. Збитки завдані зловмисницею, складають сотні тисяч гривень.

Протягом останньої декади березня нинішнього року, в Сумах було скоєно кілька крадіжок з помешкань літніх людей. В усіх випадках, за описами потерпілих, фігурувала молода жінка, яка представлялася стареньким працівницею пенсійного відділу або ж працівницею відділу соціального забезпечення. Прямо з порогу, зловмисниця розпочинала розмову про те, що пенсіонерам держава підвищує пенсії, і радила не зволікати з написанням відповідної заяви, щоб встигнути оформити документи. Цим жінка «підкупляла» літніх людей, яким вже по вісімдесят і більше років, і її радо запрошували до осель. Тут зловмисниця переключала увагу пенсіонерів, на грошову реформу, яка нібито розпочалася в Україні, та радила обміняти «старі» гривні великого номіналу, на гроші нового зразка. Старенькі господарі лізли до своїх схованок, де зберігали всі свої заощадження, тим самим видаючи місце їх знаходження, що й потрібно було крадійці. А потім, коли доходило вже до написання «заяви» на «доплату» до пенсії чи на «обмін» грошей, зловмисниця, під приводом, наприклад, подзвонити чи сходити в туалет, виходила з кухні до іншої кімнати та скоювала крадіжку.

На сьогодні оперативники відділу карного розшуку Сумського відділу поліції вже встановили п’ять епізодів злочинної діяльності 22-річної жительки Білопілля, яка для скоєння злочину спеціально приїздила з райцентру до Сум.

Так у однієї зі своїх жертв крадійка примудрилася поцупити 60 000 гривень та 2200 доларів США. У іншої – 80 000 гривень, а ще у однієї 120 000 гривень!

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті, за крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або яка завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: