Завантаження ...

На Сумщині небайдужий громадянин попередив крадіжку автомагнітоли

Чоловік помітив, як невідомий намагається викрасти з залишеного у дворі багатоповерхівки автомобіля автомагнітолу і викликав поліцію.



Чоловік помітив, як невідомий намагається викрасти з залишеного у дворі багатоповерхівки автомобіля автомагнітолу і викликав поліцію.

Поліцейські, які негайно прибули за викликом, затримали підозрюваного. Ним виявися раніше судимий за майнові злочини 31-річний місцевий житель. Чоловік розповів правоохоронцям, що думка обікрасти автомобіль прийшла йому в той момент, коли побачив, що двері транспортного засобу відчинені. Тож вирішив скористатися ситуацією. Зі слів заявника, а він є сусідом власника авто, він побачив як незнайомець копирсається в салоні ВАЗу і вирішив за ним прослідкувати. Коли ж зловмисник його помітив, то вийшов з машини і попрямував у під’їзд, так і не довівши задумане до завершення.

Проте сусід виявився наполегливим. Аби з’ясувати все і одразу, він зателефонував на лінію «102».

«Цей приклад красномовно доводить, що коли поліція та населення співпрацює, можна розраховувати на позитивний результат в плані профілактики і боротьби зі злочинністю, - зазначає Валерій Строкач, - начальник Шосткинського відділу поліції, - ще один важливий аспект – це вчасне повідомлення правоохоронців про скоєння злочину. Є не прописна істина: вчасне звернення до поліції – запорука затримання злочинця «гарячим слідом». Так вийшло і цього разу. За що можна тільки подякувати свідомому жителю нашого міста ».

Що до затриманого, то відносно нього відкрите чергове кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: