Завантаження ...

Сумські митники затримали українця з монетами та значками радянського періоду

Вчора вночі на українсько-російському кордоні затримано громадянина України, який намагався перевезти через кордон культурні цінності.



Вчора вночі на українсько-російському кордоні затримано громадянина України, який намагався перевезти через кордон культурні цінності.

На митному посту «Конотоп» українцеві запропонували задекларувати відомості про товар, валюту та цінності, які він переміщує з собою через митний кордон України, що підлягають обов’язковому декларуванню. Чоловік задекларував усно та письмово, що переміщує лише особисті речі та планшет. При повторному усному декларуванні та опитуванні громадянин підтвердив повноту та правильність відомостей внесених до митної декларації, а також підтвердив, що ніяких предметів з приховуванням від митного контролю він не переміщує.

Тоді громадянину повідомили, що до нього може бути застосований особистий огляд згідно з ст. 340 Митного кодексу України. Лише тоді правопорушник вимушений був видати предмети, які переміщувались ним з приховуванням від митного контролю, а саме: 14 значків радянського періоду, які були причеплені до поясу штанів, 73 монети СРСР, які знаходились у резинці нижньої білизни, та хрест з ланцюгом з металу білого кольору, який був у нього на шиї.

Таким чином, українцем були вчинені дії, спрямовані на переміщення предметів через митний кордон України до Російської Федерації з приховуванням від митного контролю. Дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених ст.483 Митного кодексу України.

Прес-служба ГУ ДФС у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: