Завантаження ...

Протягом двох днів на Сумщині шахраї збагатились на 26 тисяч гривень

Серед зловмисників один Інтернет-шахрай, який продавав свій товар на одному з відомих сайтів та два телефонні аферисти.



Серед зловмисників один Інтернет-шахрай, який продавав свій товар на одному з відомих сайтів та два телефонні аферисти. І хоча схеми не нові, про які неодноразово наголошували у поліції, жителька Тростянця, під приводом покупки басейну, втратила 6 тисяч гривень, а дві жительки Шостки, довірившись псевдополіцейському та родичу, що потребує грошей на лікування - по 10 тисяч гривень.

Так, до правоохоронців Шосткинського відділу звернулась 74-річна пенсіонерка. Жінка розповіла, що вдень їй зателефонував чоловік, назвався працівником поліції та повідомив, що її сина затримано за скоєння злочину. Аби його не притягли до кримінальної відповідальності, запропонував свою «допомогу» за 10 тисяч гривень. Старенька одразу пристала на пропозицію зловмисника. А виконавши його умови, зв'язок з ним обірвався.

А от іншій 40-річній жительці Шостки, здалося, що розмовляє по телефону зі своїм родичем, чоловіком двоюрідної сестри. Він повідомив їй, що остання наразі в тяжкому стані знаходиться у лікарні та потребує лікування, на яке потрібні чималі гроші і виманив у жінки також 10 тисяч гривень. І тільки зателефонувавши родичам сестри, вона дізналась, що її ошукали.

Ще одно повідомлення про шахрайство надійшло і до тростянецьких поліцейських. 39-річна жінка їм розповіла, що намагалась придбати басейн за допомогою Інтернету, а коли знайшла цікаву пропозицію та зв’язалась з продавцем, той попросив попередню сплату за товар. Обумовленою сумою стали шість тисяч гривень, які вона перерахувала на його рахунок, після чого той видалив своє оголошення з сайту та вимкнув телефон.

Наразі за всіма фактами шахрайств в поліції відкриті кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України, в рамках якого поліція вживає заходів для встановлення зловмисників та їх місцезнаходження. А правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням, не бути занадто довірливими, не перераховувати гроші незнайомцям і завжди перевіряти отриману інформацію. Пам’ятайте, поліцейські не пропонують «вирішити кримінальні питання» за гроші, за товари в Інтернеті сплачуйте після їх отримання, а повідомлення про хворих родичів чи потерпілих в ДТП, зазвичай – шахрайські пастки. Тож, перш ніж віддати свої гроші чи перерахувати їх незнайомцям, краще подумайте про ймовірні наслідки, інакше ризикуєте залишитись без грошей.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: