Завантаження ...

Поліцейські Сумщини затримали крадія-«гастролера»

Житель одного з сіл Липово-Долинського району в пошуках «трофеїв» мандрував навколишніми селами та обкрадав садиби земляків.



Житель одного з сіл Липово-Долинського району в пошуках «трофеїв» мандрував навколишніми селами та обкрадав садиби земляків. Працівники поліції вже довели його причетність до семи таких злочинів. Тепер «гастролеру» доведеться постати перед судом.

Коли до Липоводолинського відділення поліції почали звертатися жителі кількох сусідніх сіл з заявами про крадіжки, на пошуки злочинця вирушили дільничні офіцери поліції та оперативники карного розшуку.

Проаналізувавши характер вчинення кожної з крадіжок, правоохоронці дійшли висновку, що всі вони – справа рук однієї людини. Тож дільничні та розшуковці розпочали опитування місцевого населення, чи не бачив хто на вулицях сіл, поблизу обкрадений подвір‘їв, сторонніх або чужих. Таким чином в поле зору правоохоронців потрапив 33-річний чоловік, житель іншого села. Чоловіка знайшли та опитали.

«Підозрюваний у скоєному своєї причетності не заперечує і вину визнає, - говорить Олександр Каливод, т.в.о.начальника Липово-Долинського відділення поліції. - Пояснює, що в пошуках «трофеїв» їздив навколишніми селами, видивлявся, де господарі залишали незамкнутими свої будинки та сараї. Заходив та брав все, що можна було збути за більш-менш прийнятну ціну. Таким чином його здобиччю ставали електроінструменти, об’ємний металевий посуд, навіть велосипеди. Поцуплене збував, а на виручені кошти жив».

Відтак, слідчі в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), вже довели причетність чоловіка до скоєння семи таких крадіжок в трьох навколишніх селах. Тепер «гастролера» очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: