Завантаження ...

Протягом двох днів Сумський рибоохоронний патруль виявив порушення зі збитками на 33 тисячі гривень

Сумський рибоохоронний патруль продовжує активно здійснювати контроль на водоймах області.



Сумський рибоохоронний патруль продовжує активно здійснювати контроль на водоймах області. В період з 20 по 21 червня було виявлено чотири порушення, які завдали збитків рибному господарству на суму 33 459 грн. Загалом у порушників було вилучено п’ять сіток та 46,4 кг водних біоресурсів.

Так, 21 червня в ході проведення рибоохоронного рейду рибоохоронним патрулем було затримано грубого порушника правил рибальства на водоймі м. Конотоп. У дві сітки, які розставив громадянин потрапило 32 кг риби сазан (короп), у кількості 81 екз. Збитки, завдані рибній галузі, становлять 24 786 грн.

20 червня близько шостої години ранку патрульні затримали мешканця м. Шостка, що здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – сіткою. Інцидент стався на р. Десна, біля с. Пирогівка Шосткинського району. Чоловіку вдалось впіймати 10 кг риби, а саме: щука – 4 шт., лин – 21 шт., карась сріблястий – 5 шт. та плоскирка – 1 шт. Збитки склали 3978 грн.

Того ж дня опівдні було затримано ще одного порушника правил рибальства. Чоловік за допомогою сітки здійснював вилов біоресурсів на р. Сейм, біля с. Піски Буринського району. «Улов» рибалки склав 2,4 кг риби у такій кількості: щука – 4 шт., раки – 32 шт. та окунь – 7 шт. Завдано збитків у розмірі 2995 грн.

Також на водоймі в с. Пекарі, що у Конотопському районі патрульні виявили чергового браконьєра. Громадянин, використовуючи сітку, незаконно впіймав п’ять екземплярів щуки (2 кг). Збитки по даному факту склали 1700 грн.

Відносно вищезазначених осіб були складені протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Сітки вилучені та доставлені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

«Нагадуємо, до 29 червня заборонено ловити рибу у придаткових водоймах області. У всіх інших водних об’єктах регіону лов біоресурсів дозволений. Проте деякі обмеження на вилов залишаються. Зокрема одній особі за добу дозволяється впіймати не більше трьох кг риби та 30 екз. раків на водоймах загального користування та до п’яти кг риби та 50 екз. раків у водоймах, де впроваджено платне рибальство», - заявили у відомстві.

Управління Держрибагентства у Сумській області закликає громадян дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» патруля: (0542) 77-90-13 або 096-838-25-70.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: