Завантаження ...

Сумський виконком затвердив документ по Еспланаді, якого немає в законодавстві (+відео)

Два садочки і школу на тисячу місць. Саме таку кількість освітніх закладів необхідно мати у мікрорайоні Еспланади у Сумах.



Два садочки і школу на тисячу місць. Саме таку кількість освітніх закладів необхідно мати у мікрорайоні Еспланади у Сумах. Мова йде про територію між проспектом Лушпи і вулицями Харківською та Івана Сірка. Наразі забудовник пропонує додати там 100 дошкільних місць. Будівництво на цій території ведеться чотири роки. Зараз тут стоїть близько десятка багатоповерхівок. На них дали добро під час останнього засідання виконкому – 12 червня – назвали документ І чергою. Ініціатива розбити весь проект забудови на етапи належить головному архітектору міста.

За словами Володимира Войтенка, першого заступника Сумського міського голови, здати І чергу мають до кінця наступного року.

Під школу забудовник бронює територію – на етапі зведення IV черги. Щодо садочків – забудовник гарантію на об’єкт соціальної сфери дає гарантійним листом.

У правовому управлінні з поділу проекту забудови еспланади мають юридичний висновок.

За розробку детального плану цієї території в управлінні містобудування взялись у квітні 2017 року. У грудні оголосили про початок його розгляду та збір пропозицій. У січні провели громадські слухання. 16 березня цього року містобудівна рада відмовилась затверджувати цей проект.

За кілька місяців набувають чинності нові вимоги щодо містобудівної документації.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: