Завантаження ...

Сумські полісмени затримали двох підприємців на одержанні 50 тисяч гривен неправомірної вигоди

Встановлено, що дані громадяни виступали посередниками у вирішенні питання отримання одним з сумських підприємств дозволів на викид забруднюючих речовин у повітря.



Встановлено, що дані громадяни виступали посередниками у вирішенні питання отримання одним з сумських підприємств дозволів на викид забруднюючих речовин у повітря.

В рамках відкритого на початку травня н.р. кримінального провадження за ст. 368 ч. 3 КК України, працівники Слідчого управління ГУНП області спільно зі співробітниками обласної прокуратури та СБУ задокументували діяльність двох громадян, котрі виступали посередниками у вирішенні питання отримання одним з сумських підприємств дозволів на викид забруднюючих речовин у повітря.

«Встановлено, що тривалий час сумське підприємство зверталось до Міністерства екології та природних ресурсів України з неодноразовими запитами на одержання подібного дозволу, однак з різних причин отримувало відмову, - говорить Олег Григоров, заступник начальника ГУНП області. - На початку травня двоє підприємців з Києва виступили посередниками і запропонували свої послуги у вирішенні цього «питання» за 100 тисяч гривен. При цьому вони гарантували видачу всіх необхідних дозвільних паперів навіть без чергового запиту».

Відтак, першу половину зазначеної суми чоловіки отримали в середині травня, сьогодні представник сумського підприємства передав їм другий транш. І без найменших зволікань одержав на руки всі повністю й цілком правильно оформлені документи.

Саме в цей момент оборудки правоохоронці й затримали обох посередників.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, особи затримані в порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуку за місцем роботи одного із затриманих виявлено та вилучено 16 тис доларів США та 19 тис грн.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: